Tjejer som oss
Produktion

Tjejer som oss

SVT Play

description

Från att ha osynliggjorts eller förlöjligats får transpersoner plötsligt huvudroller, stå på scen och syns på modetidningarnas förstasidor. Nu får fem svenska transtjejer en egen tv-serie, om själsliv, dejting, fest och en helt vanlig vardag.

– Det är äntligen vår tur att berätta vår historia. Vi är alla mer än det kön vi tilldelas. Det du har mellan benen definierar inte dig som person, säger Saga Becker, Guldbaggevinnaren från 2015.

Vanessa Lopez från Malmö är den första transpersonen som deltagit i Big brother i Sverige. Hon inledde sin könskorrigering redan som sjuttonåring. Förra året vann hon Miss Trans Star International 2015 i Barcelona och utsågs till världens vackraste transtjej.

Xenia Klein går på konstfack i Stockholm och skriver ett kapitel om ”neofittan” i en ny coffetable-bok. Skånska Ivy Rosenauer lever med sin kille i Köpenhamn, är verksam som DJ och modell och inväntar sin könskorrigering.

Heidi Ingensdotter är fotomodell med ett tungt förflutet. Hon föddes i Iran i en strikt religiös familj och flydde till Sverige för att kunna vara sig själv.